Loonbelastingverklaring downloaden

Wilt u de loonbelastingverklaring downloaden? Het formulier is gratis online beschikbaar, u dient dit in te leveren bij uw werkgever of de uitkeringsinstantie die daarom vraagt.

U kunt dit online doen bij de Belastingdienst of download het formulier direct op:

Loonbelastingverklaring downloaden

Downloaden bij de Belastingdienst

U kunt gebruik maken van de website van de Belastingdienst om de loonbelastingverklaring te downloaden. U dient gebruik te maken van een PDF reader zoals Adobe Acrobat Reader om het bestand te openen. Deze software is gratis beschikbaar en werkt op praktisch alle computers. Er opent zich een bestand met een formulier, dat u gewoon op de computer kunt invullen. Het downloaden van de loonbelastingverklaring kost u niet meer dan een paar minuten en ook het invullen zal spoedig verlopen.

Gebruik van een computer

Wij adviseren u voor het downloaden van de loonbelastingverklaring gebruik te maken van een computer, in plaats van een smartphone of een tablet. U heeft dan het volledige scherm van uw computer tot uw beschikking en u kunt er zeker van zijn dat het formulier goed werkt. Vul het formulier digitaal in, zodat alle gegevens goed duidelijk zijn en hier geen misverstanden over kunnen bestaan. U vult een combinatie van persoonlijke gegevens en voorkeuren in. Heeft u vragen over de loonbelastingverklaring? U kunt deze stellen aan de Belastingdienst, of eerst contact opnemen met uw werkgever of uitkeringsinstantie. Zij helpen u hier graag mee verder, zodat u het formulier op de juiste wijze kunt invullen.

Indienen bij uw werkgever

U kunt de loonbelastingverklaring indien bij uw werkgever, die deze nodig heeft om ervoor te zorgen dat men voor u de juiste loonbelasting en sociale premies zal afdragen. Op die manier betaalt u de belastingen die voor u gelden, zonder dat u daar zelf omkijken naar heeft. Op basis van de loonbelastingverklaring zal de werkgever of uitkeringsinstantie het juiste bedrag inhouden en dit overmaken naar de Belastingdienst. Op de loonbelastingverklaring kunt u zelf aangeven of u de loonheffingskorting wenst toe te passen, wat betekent dat u gebruik kunt maken van een voorlopige teruggaaf, zodat u uw belastingvoordelen al direct kunt genieten.