Loonbelastingverklaring studenten

Verdien je als student wat bij en wil je ervoor zorgen dat je de belasting die je betaalt weer netjes terugkrijgt? Je kunt daarvoor gebruik maken van de loonbelastingverklaring. Je kunt deze downloaden bij de Belastingdienst belastingdienst loonheffing studenten en invullen om deze aan je werkgever te geven.

Studenten met bijverdiensten

De loonbelastingverklaring studenten is er voor studenten die een bijbaan hebben. Je bent verplicht om dit formulier samen met je werkgever te ondertekenen en deze daar in te leveren. Op die manier zorg je ervoor dat je netjes de loonbelasting laat afdragen aan de Belastingdienst, ook al krijg je deze als student gewoon weer terug. Heb je meerdere bijbanen? Dan dien je bij iedere werkgever een aparte loonbelastingverklaring in te leveren. Je kunt de studenten- en scholierenregeling echter maar 1x gebruiken, dus daarin zal je een keuze moeten maken.

Gegevens voor de werkgever

De werkgever heeft de loonbelastingverklaring van je nodig, om tot de betaling van de loonbelasting aan de Belastingdienst over te kunnen gaan. Je werkgever zal je de loonbelastingverklaring in een aantal gevallen automatisch uitreiken, zodat je daar zelf niet naar op zoek hoeft te gaan. In andere gevallen brengt de werkgever je niet direct op de hoogte, je kunt de loonbelastingverklaring dan zelf downloaden om daar gebruik van te maken. Zorg ervoor dat je de loonbelastingverklaring studenten gebruikt, aangezien je dan enkele aanvullende voordelen geniet, die niet gelden voor anderen die hier gebruik van wensen te maken.

Studenten- en scholierenregeling

Je kunt via de loonbelastingverklaring studenten bijvoorbeeld gebruik maken van de studenten- en scholierenregeling. Dit zorgt ervoor dat je de loonbelasting al direct terugkrijgt, waardoor je deze als het ware niet hoeft te betalen. Dit zorgt ervoor dat je het volledige salaris dat je verdient kunt laten uitkeren, waardoor je er al meteen de beschikking over hebt. Geef je op de loonbelastingverklaring studenten aan hier geen gebruik van te willen maken? Dan kun je de opgaaf inkomstenbelasting aan het eind van het jaar doen, op basis waarvan je de betaalde belasting waarschijnlijk alsnog terug zal krijgen.